SAARLANE ⟩ Seiklus algab seal, kus lõpeb mugavus

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
VALIKUD: Keskkooli lõpetades pidi Oliver valima kahe südamelähedase teema vahel – võrkpall ja Tartu ülikooli ajalooõpingud. 
Peale jäi viimane.
VALIKUD: Keskkooli lõpetades pidi Oliver valima kahe südamelähedase teema vahel – võrkpall ja Tartu ülikooli ajalooõpingud. Peale jäi viimane. Foto: Henry Saarm

Kuressaare poiss Oliver Mõru alustas läinud sügisel kaitse- ja julgeolekupoliitika õpinguid USA Georgetowni ülikoolis. Teadaolevalt on ta alles teine eestlane, kes mainekas õppeasutuses seda valdkonda studeerinud.

Georgetowni kandideerimisele eelnes neli aastat tööd Eesti kaitseministeeriumis. “Tänu tööle teadsin väga selgelt, mis valdkonnas ja kus ennast täiendada soovin. Tahtsin keskenduda USA kaitse- ja julgeolekupoliitikale ning kusagil ei avane USA strateegiline kultuur ja mõtlemine paremini kui Georgetowni programmis,” räägib noormees.

Georgetowni teeb eriliseks asjaolu, et enamik üliõpilasi juba töötab USA kaitse- ja välisministeeriumis ning kaitseväes. Kuna kogu õppetöö toimub seminaride vormis, siis rikastavad akadeemilist arutelu kaasüliõpilaste professionaalsed kogemused, andes hea sissevaate erinevate institutsioonide mõtlemisse ja tegevusse. Õppejõu ülesanne on olla peamiselt mentor ja diskussiooni suunaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles