Saaremaa vald kulutab 50 000 eurot auhinnaraha (1)

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Maksutulu laekumine on mullusest parem.
Maksutulu laekumine on mullusest parem. Foto: Arvo Meeks

Novembris aasta keskkonnasõbraliku kohaliku omavalitsuse auhinna pälvinud Saaremaa vald  kasutab auhinnaraha õppereisiks ja investeeringuteks. 

Saaremaa valla keskkonnaosakonna juhataja Bert Holm ütles, et auhinnaks saadud 50 000 euro eest tehakse konkursi võitu panustanud ametnikele ja teenistujatele õppereis ning korraldatakse üks keskkonnateemaline avalik üritus näiteks merepäevade raames. Preemiarahaga puhastatakse ka üks jõesuue, taastatakse Roomassaares pärandkooslust ning tehakse väärtuslike maastike ja  pärandkultuuriobjektide uuring valla üldplaneeringu tarvis. Mingi osa preemiast läheb Pihtla piirkonna CNG-koolibussi soetamise kuludeks. 

Keskkonnaministeeriumi ja keskkonnainvesteeringute keskuse korraldatud konkursi eesmärk on tunnustada neid omavalitsusi, kes on oma tegevusega panustanud negatiivse keskkonnamõju vähendamisse, väärtustanud looduslähedast elukeskkonda ning suurendanud elanike keskkonnateadlikkust. 12 omavalitsuse konkurentsis võitjaks tulnud Saaremaa valla puhul tõsteti esile liigirikaste poollooduslike koosluste taastamist, kalade rändetingimusi parandavaid projekte  jms.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles