Saaremaa gümnaasiumisse tuleb saarluse õpe (1)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
TEISTMOODI KOOL: Saaremaa gümnaasiumi õppekorraldusjuhi Maidu Variku sõnul soodustab suures koolis teistsugust õhkkonda ka uue koolimaja avatud arhitektuur. Fotol seisab Varik koos kooli õppejuhi Laura-Liisa Perovaga kooli peatrepil.
TEISTMOODI KOOL: Saaremaa gümnaasiumi õppekorraldusjuhi Maidu Variku sõnul soodustab suures koolis teistsugust õhkkonda ka uue koolimaja avatud arhitektuur. Fotol seisab Varik koos kooli õppejuhi Laura-Liisa Perovaga kooli peatrepil. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Sügisel alustavas Saaremaa gümnaasiumis on lisaks riikliku õppekava ainetele veel koolipoolsed kohustuslikud ained, valikkursused ning võimalus valida endale huvitava suuna kursusi. 

Saaremaa gümnaasium saab oma sisult olema kindlasti akadeemilise mõtteviisiga, arvas kooli õppekorraldusjuht Maidu Varik, kes koos õppejuht Laura-Liisa Perovaga Saarte Häälega kohtuma tuli. Variku sõnul tingib sellise õhkkonna näiteks see, et koolis on vaid gümnaasiumiealised õpilased ja koolitund kestab 75 minutit.

Õppekavas on õpilastele jäetud väga palju valikuvõimalusi. Esmalt on muidugi riikliku õppekava ained, mida tuleb õppida. Võõrkeeli saab koolis olema kaks: kohustuslik inglise ja kas vene või saksa keel. Kolmanda keele saab õpilane vabalt valida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles