POOL MEETRIT LUND ⟩ Kellele talverõõm, kellele valge õudus

Kristina Õun
, Reporter
Copy
LUND ROHKEM KUI RUBLA EEST: Isegi eile õhtuks polnud lumetõrjujad jõudnud veel Pikale tänavale Saaremaa piimatööstuse juurde. Sadade inimeste töökoha ette oli tallatud vaid kitsuke jalgrada.
LUND ROHKEM KUI RUBLA EEST: Isegi eile õhtuks polnud lumetõrjujad jõudnud veel Pikale tänavale Saaremaa piimatööstuse juurde. Sadade inimeste töökoha ette oli tallatud vaid kitsuke jalgrada. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuigi ametlikult oli eile lumekaardi järgi Saaremaal kuni 15 cm lund, siis tegelikult sadas lund maha umbes poole meetri jagu. 

Samal ajal, kui lapsed on lumes hullamise üle ütlemata õnnelikud ja täiskasvanudki naudivad maalilist talvemuinasjuttu, kaasneb lumeküllusega ka mitmeid probleeme. Parkimiskohtadel ja teede ääres on lumevallid ning lumepudrus sumpamine muudab liikumise keeruliseks. 

Eile pärastlõunal, pärast järjekordset tihedat lumesadu, välkusid Kuressaare Linnamajanduse töötajate labidad Kuressaare kesklinnas. Tartu rahu aastapäevaks tuli puhtaks kühveldada Vabadussõjas langenud saarlaste mälestuseks püstitatud ausamba ümbrus ning Avanti lumesahaga puhtaks lükata kõnniteed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles