Vald soovib katkestada lepingu Rootsi lennufirmaga

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Lennukitiib. Foto on illustreeriv.
Lennukitiib. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Saaremaa vallavalitsus soovib katkestada koostöölepingu Rootsi lennufirmaga Braathens Regional Airlines, kes pidanuks alustama lennureise Kuressaare ja Bromma lennuvälja vahel.

Aasta tagasi sõlmitud lepingu järgi pidid lennud toimuma kolmel hooajal 15. maist 18. septembrini. 72-kohalise ATR 72-600 lennud olid kavandatud esmaspäevale ja reedele, hooaja vältel kokku 36 edasi-tagasireisi. Arvestades, et lennuliini käivitamisega kaasnevad rahalised kohustused, andis Saaremaa vallavolikogu 2019. aasta detsembris nõusoleku eraldada selleks vallaeelarvest kolme aasta jooksul kokku kuni 180 000 eurot.

Mullu kevadel vallandunud koroonapandeemia tõttu lükkus liini käivitamine edasi, lisaks algatas raskustesse sattunud lennufirma saneerimise. Läinud nädalal teatas vallavalitsus lennufirmale, et soovib koostöölepingu osapoolte kokkuleppel lõpetada.

“Kuna olukord lennunduses on nii kardinaalselt muutunud ja meie teada ei pruugi ka antud ettevõte enam eriti elujõuline olla, siis oleks õigem see leping ära lõpetada. Ühtegi lendu toimunud ei ole ja kahjuks me ei näe, et seda võiks nende poolt ka lähitulevikus juhtuda,” kommenteeris Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk.

Ta lisas, et mõtet välisriigiga lennuühendusest ei ole kindlasti prügikasti heidetud, kuid praeguse lepingu kontekstis sellega edasi liikuda ei tundu samuti perspektiivikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles