Valla veespetsiks valiti Meelis Albert

Saarte Hääl
Copy
Meelis Albert.
Meelis Albert. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsuse keskkonnaosakonna veekasutuse ja -kaitse peaspetsialistiks valiti seitsme kandidaadi hulgast Meelis Albert.

“Usun, et minu “parim enne” ei ole veel saabunud ja suudan endast veel midagi pakkuda,” põhjendas Albert vallavalitsusse tööle kandideerimist.

Eesti põllumajanduse akadeemia maaparanduse eriala magistrikraadiga lõpetanud Meelis Albert töötas aastail 2009–2013 keskkonnaministeeriumi keskkonnaametis spetsialistina. Tema  valdkonda kuulus maavara kaevandamise lubade väljaandmise ettevalmistamine ja nende väljaandmine koos vajalike kooskõlastuste hankimisega Saare, Hiiu ja Lääne maakonnas.

Aastail 2000–2009 töötas Albert keskkonnaministeeriumi Saaremaa keskkonnateenistuses spetsialistina, enne seda Saare maavalitsuses peaspetsialistina, tegeledes vee erikasutuslubade andmise ja vee erikasutusega seotud küsimustega.

Alates 2013. aastast on Meelis Albert olnud eraettevõtluses. “Varasem kogemus avalikus teenistuses jättis kripeldama, et midagi olulist jäi tegemata. Eraettevõtjana tehtud veekeskkonnaga seotud uuringud ja hinnangud on arendanud analüüsivõimet, seni tehtud tööde tulemusi ükski tellija tagasi lükanud ei ole,” ütles Albert.  

Kuigi vallavalitsuses on juba eelnevalt veekasutuse ja -kaitse peaspetsialisti ametikoht, otsustati keskkonnaosakonna juhataja Bert Holmi sõnul luua selles valdkonnas täiendav ametikoht, kuna seni haldas kogu Saaremaa hajaasustuse vee- ja kanalisatsiooniteemasid üks ametnik, kelle töökoormus kujunes valla loomisel eeldatust kaks korda suuremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles