Purjus autojuht ründas Kuressaare politseinikut

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

52-aastane mees lõi teisipäeva õhtul Kuressaares Aia tänaval ametikohustusi täitnud 27-aastast patrullpolitseinikku. Politsei pidas ta kahtlustatavana kinni ja juhtumi suhtes algatati kriminaalmenetlus.

Lääne ringkonnaprokurör Rainer Amur ütles, et politseinikud said väljakutse seoses alkoholijoobes autojuhiga. Kahtlustatav ründas politseinikku nii kinnipidamisel kui ka menetlustoimingu ajal.

Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Juhandi ütles, et õnneks tuleb selliseid juhtumeid ette siiski vähe. 

“Eelmisel aastal ei registreeritud ühtki sellist kuritegu ning kahel eelneval aastal registreeriti mõlemal aastal üks kuritegu karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja vastu. 

2019. aasta 10. aprillil viskas jaoskonda viidud joobes mees arestikambri eesruumis politseinikku rahakotiga ja 17. aprillil 2018 lõi arestimajja toimetatud naine patrullpolitseinikku.” 

Purjus naine, kes 2018. aastal arestimajja toimetati, ei allunud politsei korraldustele ja kasutas politseinike kohta ebatsensuurseid väljendeid. Viimaks lõi naine patrullpolitseinikku käega näkku. Juhtum lahenes kokkuleppemenetluses, naist karistati kolme kuu pikkuse tingimisi vangistusega ühe aasta pikkuse katseajaga. 

Rahakotti pildunud 54-aastane Kaido sai karistuseks 11 kuud vangistust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles