Noori tegijaid tunnustati Muhust Kuressaareni

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
KRISTIN LAURI käsi on mängus lugematute noorteürituste korraldamisel.
KRISTIN LAURI käsi on mängus lugematute noorteürituste korraldamisel. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kadi raadio eetris eile väljakuulutatud noortevaldkonna tegijad tõdesid, et edukuse võti on pealehakkamine. 

Saare maakonna noortevaldkonna tegijate pärjamisel said tunnustuse kuus isikut või üritust. Pea kõik tunnustatud märkisid, et suurim tänu on neile nende tegemistest tõusnud tulu ning et midagi ei jää tegemata, kui on vaid hakkajaid noori. Nendest Saaremaal puudust ei tulevat. 

Saaremaa valla noortevolikogu liige Roos Marie Karmel Pšenitšnaja ütles tänuüritust sisse juhatades, et suured teod saavad alguse väikestest sündmustest, mille taga on aktiivsed noored. 

Noore tegija tiitli pälvinud Muhu noormees Lauri Pehlak, kes võttis üle kohaliku kaberingi juhendamise, ütles, et ei saanud lasta traditsioonidega huviringil hääbuda, vaid tuli ise käed külge lüüa. Orissaare gümnasist ja samuti tegija tiitli pälvinud Raahel Ränk kinnitas, et Orissaares ei jää noortel midagi tegemata. “Kõik, mida me tahame, on meie enda teha,” ütles ta. 

Aasta noortevaldkonna tegijaks nimetatud Kristin Lauri tõdes, et noortetöö on aeg-ajalt pisut selline märkamatu, kuid tegelikult palju sügavam ja mitmekülgsem, kui silmale paistab. “Ma nii armastan oma tööd ja olen rõõmus, et see teistele ka sedasi tundub,” ütles Lauri.

NOORTEVALDKONNA TEGIJAD kuulutasid eile koos saatejuhi Tõnis Kipperiga Kadi raadio eetris välja vallavanem Mikk Tuisk, Anneli Meisterson, Lindia Lallo ja Helle Kahm.
NOORTEVALDKONNA TEGIJAD kuulutasid eile koos saatejuhi Tõnis Kipperiga Kadi raadio eetris välja vallavanem Mikk Tuisk, Anneli Meisterson, Lindia Lallo ja Helle Kahm. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

AASTA NOORED TEGIJAD

  • Lauri Pehlak (Muhu põhikool, 9. klass)

Kui senine Muhu noortekeskuse male- ja kaberingi juhendaja teatas 2020. a suvel pensionile jäämisest, võttis Lauri ringi enda vedada. Ta ise on selles ringis käinud aastaid ja saanud maakonna võistlustelt väärikaid kohti.

  • Raahel Ränk (Orissaare gümnaasium, 11. klass)

Raahel avas oma fotostuudio ja käib väga tihti kohalikke üritusi jäädvustamas. Ta kirjutab muusikat ja laulab oma laulud stuudios ka sisse. Möödunud suvel käis ta Orissaare muusikakooli direktoriga ka suvetuuril. Lisaks restoranides ja erinevatel üritustel esinemisele püüab ta sel aastal jala ukse vahele saada ka Eesti Laulu (2021) konkursil.

  • Sander Teras (Saaremaa ühisgümnaasium, 12. klass)

Sellel kevadel pälvis suurema tähelepanu Sandri tegutsemine, kui ta asus Saaremaa suurimal kriisiajal vabatahtlikuna tööle kohalikus hooldekodus. Töötajate puudusel tegi ta ettepaneku nädalavahetuseti hooldekodu elanike hooldamisel abistada. Seda kõike samal ajal koolipäevadel distantsõppel olles. Sander on öelnud: “Kriisikodus töötades keskendun sealsetele haigetele ja sellele, kuidas nende olukorda leevendada. Mulle piisab tundest, et olen saanud aidata kedagi, kes ise enam toime ei tule.” 

AASTA NOORTEVALDKONNA TEGIJA

  • Kristin Lauri 

Kristin on MTÜ Saaremaa Noorsootöö juhatuse esimees, kelle käsi on mängus lugematute noorteürituste korraldamisel, olgu see siis T.O.R.E või kodutütarde laager, Saaremaa õpilasmalev või mõni heategevusüritus. Möödunud aastal aitas ta kaasa noortevaldkonna tunnustusürituse korraldamisel ja on ka noorte infomessi Tuleviku Kompass korraldusmeeskonna liige. Kristin on väga mitmekülgne, arukas, intelligentne, töökas ja abivalmis inimene, kelle sõnavaras “EI” ei eksisteeri.

AASTA NOORTEVALDKONNA TEGU

  • MTÜ Leisi Noored

Kolm särasilmset naisterahvast - Kadri Kanemägi, Kerttu Seema ja Jane Süld - asutasid mittetulundusühingu, et pakkuda Leisi noortele vaba aja sisustamise võimalusi. Pea 20 aastat on räägitud 

Leisi noortekeskuse asutamisest. Suvisel perioodil toimusid Melsase maja hoovis ehk KUURis erinevad huvi- ja vaba aja tegevused. Coopi ruumidesse loodi noortekeskus ehk sealsed ruumid korrastati hubaseks ja noortepäraseks. Ukse taha ei jäeta kedagi – keskuse avamisel võis kohata igas vanuses uudistajaid, kes tundsid rõõmu uuest mängukohast või imetlesid kauneid-huvitavaid seinamaalinguid. MTÜ Leisi Noored on oma tegevusega märgatavalt elavdanud Leisi kogukonna elu-olu.

AASTA NOORTEVALDKONNA TOETAJA

  • Mobiilse Noorsootöö Buss

Tegu on väga vajaliku koostööprojektiga, mille elluviimise nimel töötavad mitme piirkonna noorsootöötajad ja mis täidab ära suure lünga maakonna noorsootöömaastikul ning annab võimaluse jõuda kõigi noorteni, ka nendeni, kes muidu elukoha, sotsiaalse tausta või muul põhjusel noortekeskustesse ei jõua. Tegemist on väga lihtsa, kuid tõhusa meetmega, et parendada oluliselt noorsootöö kättesaadavust ja suurendada selle positiivset mõju meie maakonnas ning ka väljaspool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles