Roolijoodik peab aasta otsa jalavõruga kodus istuma

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Joobes juht. Foto on illustreeriv.
Joobes juht. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk

Korduvalt joobnuna rooli läinud mees peaks kohtu otsusega veetma peaaegu aasta vangistuses, ent selle asemel, et trellide taga istuda, on süüdimõistetu vang oma kodus ning peab iga käiku kooskõlastama kriminaalhooldusametnikuga.  

Pärnu maakohus tegi 29. jaanuaril süüdimõistva otsuse Ivarile, keda süüdistati korduvas joobes juhtimises. Kohus määras mehele karistuseks aasta vangistust, mille sekka arvati ka kahtlustatavana kinniistumise aeg. 

Kokkuvõttes jäi lõppkaristuseks 11 kuu ja 28 päeva pikkune vanglakaristus, mis asendati elektroonilise valvega. Sel perioodil on Ivar Tallinna vangla Pärnu kriminaalhooldusosakonna juhataja nimetatud kriminaalhooldusametniku järelevalve all.  Samuti konfiskeeriti mehelt auto. 

Elektroonilisele valvele allutamine tähendab seda, et mees peab viibima oma alalises elukohas ja sealt lahkuda võib ta üksnes teatud tingimustel. 

Ivaril on minutilise täpsusega fikseeritud töö, õppimise või muu regulaarse tegevuse algus ja lõpp ning lõunavaheaeg, samuti aeg igapäevasest elukohast lahkumiseks ja saabumiseks. Paigas on ka sõidu peale kuluv aeg ja määratud sõiduk, mida Ivar transpordiks kasutab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles