Saaremaa õpilasfirmad osalevad õpilasfirmade laadal (1)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kastist väljas
Kastist väljas Foto: Erakogu

Sellel laupäeval korraldab Junior Achievement Eesti traditsioonilise aasta suurima õpilasfirmade laada, mis toimub seekord täielikult veebi vahendusel. Üle 230 õpilasfirmaga laadast toimub mitme tunni jooksul otseülekanne põnevate külalistega ning igaüks saab virtuaalselt ka õpilasfirmade poode külastada. Saaremaa on esindatud kolme õpilasfirmaga.

„Koduõppe ja piiratud kohtumisvõimaluste tõttu on sellel õppeaastal kogu õpilasfirmade programm olnud tavapärasest keerulisemas olukorras. Varasemalt oleme aasta jooksul saanud korraldada mitmeid õpilasfirmade laatu, kuid seekord pole see praktiliselt võimalik olnud ja seega on õpilastel jäänud puudu väga oluline osa oma ettevõtte loomise praktikast,“ selgitas JA Eesti tegevjuht Kersti Loor.

Vajaliku praktika saamiseks toimub nüüd traditsiooniline aasta alguse suur õpilasfirmade laat, mida muidu peeti suurtes kaubanduskeskustes, täielikult veebi vahendusel. „Laupäeval kell 12-18 on kõik oodatud kaasa lööma otseülekandes ning eriti on oodatud inimesed n-ö põikama sisse ka õpilaste virtuaalsetesse laadaboksidesse, et noortelt ettevõtjatelt videokõne vahendusel nende toodete ja teenuste kohta küsimusi küsida ning loomulikult tooteid ka soetada,“ lausus Loor. „Kõik on väga oodatud aktiivselt õpilasfirmadega suhtlema, sest selline otse klientidega suhtlemine ja müügitöö on oluline osa kogu programmi õppeprotsessist.“

Saaremaalt on laadal osalemas kolm õpilasfirmat Kuressaare Ametikoolist: ÕF Ere, mis toodab helkurkujundusega aksessuaare, ÕF Kastist Väljas, mis samuti tegeleb riiete ja aksessuaaridega ning ÕF Stiil+, mis pakub persooni stilistika teenust. Samuti ÕF Mokamääre kohaliku noortekeskuse alt.

Aadressil jalaat.worksup.com toimub laupäeval kell 12-18 otseülekanne, mille jooksul tutvustatakse vaatajatele osalevaid põnevaid õpilasfirmasid, nende tooteid ja teenuseid, stuudios räägivad vilistlased oma lugusid nii õpilasfirmade aegadest kui praegusest tegevusest. Juttu tuleb laiemalt ettevõtlus- ja majandusõppest Eestis, toimub õpilasfirmade innovatsioonivõistlus, põnevad intervjuud vilistlaste, juhendajate, laada žürii liikmetega jne. Samuti kutsutakse vaatajaid oma teadmisi ja õnne proovile panema põnevates laadamängudes. Laada avab haridusminister Liina Kersna.

Laadast võtab osa kokku üle 230 õpilasfirma. Pakutavate toodete seast leiab suurel hulgal huvitavaid ja omanäolisi käsitöötooteid (puidust sõrmused, kellad, kotid, näomaskid, küünlad, maiustused jpt) ning teiste hulgas on valikus ka näiteks humoorikate sõnumitega kondoomid kui ka käsitööna valmivad kirevad pinata’d.

Kuigi seenehooaeg on kaugel, saab endale soetada muheda seeneämbri. Õpilasfirmad pakuvad ka teenuseid, nagu näiteks tööportaal noortele, taskuringhäälingud, sotsiaalmeedia turunduse analüütika, teenuskaartide sidumine ühte äppi jne.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles