Pamma kant võttis Elektrilevi pihtide vahele

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
LÄÄPAS LIIN: Inimesi teeb nõutuks uue elektriliini ehituskvaliteet.
LÄÄPAS LIIN: Inimesi teeb nõutuks uue elektriliini ehituskvaliteet. Foto: Erakogu

Elektrikatkestuste peale pahased Leisi osavalla elanikud nõuavad aru elektrifirmalt, konkurentsiametilt ja Saaremaa vallalt.  

Pamma, Purtsa, Nõmme, Koiduvälja ja Tiitsuotsa küla elanike kinnitusel kaob neil vool liiga sageli ning katkestused kestavad liialt pikalt. Probleemi ei lahendanud ka hiljutine uue liini ja postide paigaldamine. Jaanuari lõpu lumesajuga läks elekter ära 12 tunniks. Sellele järgnes kahe ööpäeva pikkune katkestus, mille põhjuseks sula. 

Inimesi teeb nõutuks uue elektriliini ehituskvaliteet, kui selgus, et neli posti olid maa seest väljas. Liinil puuduvad  tõmmitsad ja tugipostid ning elektripostid ulatuvad vaid meetrijagu maasse. Liin ehitati ilma postipuurita. Ekskavaator kaevas augud, mis aeti lihtsalt mullaga kinni. Postipaigaldus ei ole aga puu istutamine, et kaevad augu ja ajad kinni. Nüüd on maapind lõhutud ja läbikaevatud puujuured ei hoia enam pinnast koos. Mis kõige arusaamatum: isegi pärast rikke kõrvaldamist jäid viltused postid sirgeks ajamata. Kõigest sellest kirjutasid pahased inimesed ka Elektrilevile.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles