Enam kui poolsada sõpra Keki kelgumäel

Aare Laine
Copy
PIKIM LIU: Lastest tegid pikema liu õeksed Adele ja Anete Kallas.
PIKIM LIU: Lastest tegid pikema liu õeksed Adele ja Anete Kallas. Foto: Aare Laine / Saarte Hääl

Pühapäeva keskpäeval alustas enam kui 50 osalejat– tüdrukud ja poisid koos isside ja emmedega – Pärsama rahvamaja juurest pärast päevajuht Aina Tomsoni tervitussõnu marsihelide saatel sammumist Keki kelgumäele. 

Koguperepäevale, mille deviisiks oli “Sõpradega kelgumäele”, tuldi nii Pärsamalt, Leisist, Karjast, Roobakalt kui ka mujalt Leisi osavalla piirkonnast. 

Noorim osaleja oli neljakuune. Tema ema Signe kolis Türilt Pärsamale oma elukaaslase juurde alles paar kuud tagasi. “Naudime siin kõik päikeselist talveilma. Kelgumäele pisikesega veel ei lähe, aga küll jõuame edasistel talvedel ka vastlaliugu lasta,” ütles Signe. 

NÜÜD KELGUGA: Uperpallitamised kelgumäel kuuluvad vastlapäeva juurde.
NÜÜD KELGUGA: Uperpallitamised kelgumäel kuuluvad vastlapäeva juurde. Foto: Aare Laine / Saarte Hääl

Peamiseks sõiduvahendiuks olid plastikkelgud, ka juhitavad, ATV-d meenutavad sõiduvahendid, samuti plastist istmikualused. Marii Magus oli aga kodust huvilistele vaatamiseks toonud vanaisa puust jahimehesuusad. Marii sõnul on suuskadel vanust vähemalt 50 aastat. Pilku püüdis ka mitmekümneaastane Soome kelk. Sellega Pärsama teedel sõites naudib Marii tänavugi talverõõme.     

RARITEET: Marii Magus tõi uudistamiseks välja vanaisa 50-aastased jahisuusad ja mitmekümneaastase Soome kelgu.
RARITEET: Marii Magus tõi uudistamiseks välja vanaisa 50-aastased jahisuusad ja mitmekümneaastase Soome kelgu. Foto: Aare Laine / Saarte Hääl
SÕBRAPÄEVAL KOOS PEREGA: Helen Vikat, Ahti Vikat ning lapsed Mirell ja Mirko Antti ootavad kelgumäele pääsemist.
SÕBRAPÄEVAL KOOS PEREGA: Helen Vikat, Ahti Vikat ning lapsed Mirell ja Mirko Antti ootavad kelgumäele pääsemist. Foto: Aare Laine / Saarte Hääl

Kõigepealt rivistusid kõrgele künkale eelkooliealised lapsed, seejärel kooliõpilased ja siis täiskasvanud. Oi seda lusti, rõõmu ja kilkamist! Laste tuju ei rikkunud seegi, kui kelk mäeküljel ümber läks või kaassõitjale otsa põrutas. 

Lisaks Keki mäele on Leisi kandis mujalgi võimalusi talisporti teha. Leisi alevikus on valgustatud liuväli, koolimaja juures ja staadionil korralikud suusarajad. Uisuplatse on rajatud kodutiikidelegi. 

Pärast paaritunnist trallitamist pakkusid korraldajad kelgumäel paraja füüsilise koormuse saanud  hullajatele maitsvat kringlit, kuuma teed ja maiustusi.

“Kõik õnnestus. Oluline, et lastele ja nende vanematele meeldis. Liujälje pikkust me seekord mõõtma ei hakanud. Tähtis on osavõtt. Igaüks võib ennast võitjaks tunnistada. Ilmgi soosis meid. Oli võrratult ilus päev!” jäi peakorraldaja Aina Tomson lustliku sõbrapäevaga rahule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles