Jaanus Tamkivi tõuseb volikogu esimeheks

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Jaanus Tamkivi.
Jaanus Tamkivi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavolikogu esimees Tiiu Aro teatas eile oma tagasiastumisest. Reformierakonna fraktsiooni kandidaat järgmisel reedel toimuvatel valimistel on Jaanus Tamkivi. 

Mõlemad ütlesid, et vangerdus tehakse sügisesi valimisi silmas pidades. Jaanus Tamkivi on välja hõigatud, kui Reformierakonna esinumber ja seega ka vallavanema kandidaat. 

“See [volikogu esimehe amet] annab kindlasti võimaluse igapäevaselt seestpoolt nende asjadega tegeleda,” ütles Tamkivi. 

Üle kolme aasta volikogu juhtinud Tiiu Aro sõnul on tema tagasiastumine mitme erineva asjaolu kokkulangemine.

Koalitsioonilepingu järgi kuulub volikogu esimehe koht Reformierakonnale ning hea tava kohaselt partnerid selliseid käike kahtluse alla ei sea. 

Kunagine Kuressaare linnapea ja riigikogulane, ministriametit pidanud Jaanus Tamkivi kinnitas, et omavalitsuspoliitika pakub talle kõrgelennulisele karjäärile vaatamata jätkuvalt huvi. “Ikka on tunne, et võiks veel teha,” sõnas Tamkivi, viidates, et Saaremaa valla suuruse omavalitsuse juhtimine on väljakutse. Seni volikogus fraktsiooni juhtinud Tamkivi sõnul ei tule praeguses vallas midagi ümber tegema hakata, vaid peab praeguse volikogu koosseisuga looma aluse järgmiseks valimisperioodiks. 

Tiiu Aro ütles, et vallavolikogu esimehe ametikohal sai nende aastatega palju tehtud. 

“Ega volikogu esimees ei tule realiseerima isiklikku programmi, vaid tema asi on tagada, et volikogu töötaks,” rääkis Aro. Tema sõnul suudeti koroonaolukorraga kohaneda ja istungid edukalt ka distantsilt või kultuurikeskuses läbi viia. 

Edasine tee viib Aro Tallinna, kus ta asub tööle günekoloogina. Viimati vastuvõtte 2017. aastal Kuressaare haiglas teinud, usub ta, et on ikkagi heal tasemel. Sellest annavad märku ka laual olevad mitu tööpakkumist. “Opituppa ja valvesse ei trügi ma tõesti,” ütles Aro. 

Mandrile kolimine annab Tiiu Arole võimaluse ka perega rohkem koos olla, kuid volikogu liikmena jääb ta ikkagi Saaremaal käima.

Praeguse seisuga kavatseb Aro ka sügisestel valimistel kandideerida. “See on hea võimalus Saaremaal ennast vajalikuna tunda,” lausus lahkuv volikogu esimees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles