Kuressaarest on ära veetud 7000 kantmeetrit lund (1)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
KOLME PÄEVA TÖÖ PÕDUSTE ÄÄRES: Marek Koppel kinnitab, et lumi veetakse 
esmajoones ära neist paigust, kus see liiklust kõige rohkem häirib.
KOLME PÄEVA TÖÖ PÕDUSTE ÄÄRES: Marek Koppel kinnitab, et lumi veetakse esmajoones ära neist paigust, kus see liiklust kõige rohkem häirib. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Ravila tänava kaadamisplatsil Põduste jõe ääres kõrguvad valged vaalud, millega saaks katta keskmist mõõtu jalgpalliväljaku meetrise lumekihiga.

Kuressaare Linnamajanduse juhataja Marek Koppel ütles, et enamik suuremaid linnatänavaid on hetkel puhtad ja sõidetavad, lumevallid suures osas ära veetud. Suurem vedu toimus ülemöödunud nädalal, siis kasutas linnamajandusettevõte ka koostööpartnerite tehnikat – kallureid ja kopasid firmal endal nii suure tõrjeoperatsiooni tarbeks ei ole. Pärast seda pole sademeid eriti olnud ja Linnamajandus on lumeveol oma jõududega hakkama saanud.

Jätkuvalt on lumekoristusel kõige suuremaks takistuseks tänavatel parkivad sõidukid. “Kuigi lumekaart oli plaanitud vedude kohta tehtud ja andsime erinevates kanalites selle kohta ka teada, seda ei järgitud. Kitsamatel tänavatel, mida me soovisime lumest vabastada, läks puhastusperiood seetõttu plaanitust pikemaks, kuna autod jäid lihtsalt ette,” rääkis Koppel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles