JUHTKIRI Hoolides oleme tugevamad

Saarte Hääl
Copy
Üksteisest hoolides oleme tugevamad! Foto on illustreeriv.
Üksteisest hoolides oleme tugevamad! Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Sel aastal tuleb ka Eesti Vabariigi aastapäev pisut teisiti, kui ehk harjunud oleme. Rahvarohkete vastuvõttudeta, suurte kontsertide ja kätlemistseremooniateta. Aeg on selline. Aeg hoida distantsi, ent siiski hoida kokku. Nii oma lähedastega kui ka rahvana.

Helistage oma lähedastele ja sõpradele. Või siis tehke videokõne. Küsige, kuidas läheb. Ja kuulake tähelepanelikult. Näidates huvi, näitate hoolivust. Üksteisest hoolides oleme aga tugevamad. 

Kuidas teha nii, et Eesti oleks elamiseks parem paik? Kõigepealt tasuks igaühel alustada iseendast. Püüdkem olla üksteise suhtes sallivamad ja mõistvamad. Tark, viisakas ja hea kasvatuse saanud inimene – korralik lastetuba peaks ju tähtis olema ka tänapäeva Eesti inimesele! – ei torma teist solvama ja sõnadega materdama isegi siis, kui too temaga ei nõustu. Tark inimene kuulab ära ja võtab teadmiseks. 

Praegune keeruline aeg põhjustab ühiskonnas pingeid niikuinii – pole tarvis olukorda üksteisega kiseldes ja arveid klaarides veel hullemaks muuta. Püüdkem hoopis leida üles nii palju head ja ilusat kui võimalik. 

Homme on Eesti Vabariigi sünnipäev. Heisake sel puhul riigilipud ja kui ilm ilus, minge õue. Jalutuskäik värskes õhus aitab peletada mure- ja tusamõtteid. Kevad ei ole enam kaugel.      

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles