Poepidajad: me ei saa maski kandma sundida

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
ENDA JA TEISTE KAITSEKS: Rae Konsumi juhataja Marju Leedo, teenindajad Merike Peet ja Külle Laanemägi kutsuvad üles ka kliente maski või visiiri kandma.
ENDA JA TEISTE KAITSEKS: Rae Konsumi juhataja Marju Leedo, teenindajad Merike Peet ja Külle Laanemägi kutsuvad üles ka kliente maski või visiiri kandma. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus palub kaubandusettevõtjaid tõhusamalt kontrollida, et kliendid kauplustes maski kannaksid või suu ja nina kataksid. Poepidajate sõnul nad klienti selleks sundida aga ei saa. 

Vallavalitsus saatis poepidajatele pöördumise, milles palub neil kaaluda võimalust paigutada kaupluse sisenemisteede juurde töötaja, kes kontrolliks, kas kliendid katavad oma nina ja suu, ning vajadusel selles osas tähelepanu juhiks.

Pöördumist valla territooriumil tegutsevate kaubandusettevõtjate poole põhjendas vallavanem Mikk Tuisk koroonaviirus ulatusliku levikuga vallas. Tuisk viitas oma kirjas sellele, et 19. veebruaril maakonda lisandunud 79 uut nakkusjuhtu tõstis Saare maakonna nakatumiskordaja Eestis esikohale – viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta oli Saare maakonnas koguni 1079,1. Veel 8. veebruari seisuga oli aga vastav näit Saare maakonnas 453,77. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles