KUIDAS ARU SAADA ⟩ Kas maski taga varjab end varas või kohusetundlik kodanik?

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Tööriistakratt K-Rauta ehituspoes
Tööriistakratt K-Rauta ehituspoes Foto: turvakaamera salvestus

​Kui enne koroonaajastut käisid poes maskiga vaid vargad, siis nüüd on nägu kaetud kõigil klientidelt. Kuidas aga nii vargaid ära tunda?

"Kui inimese nägu on kaetud, siis loomulikult võib olla teatud määral  keerulisem tema isikut tuvastada, kuid samas kogub politsei lisaks turvakaamerate salvestistele tõendeid ka teiste uurimistoimingutega," ütles Saarte Häälele Kuressaare politseijaoskonna juhtivuurija Priit Sepp.

Maskikandmise kohustus jõustus Eestis möödunud aasta 24. novembrist. Sellest ajast kuni jaanuari lõpuni registreeriti Saaremaal kokku 19 vargusega seotud süütegu. Möödunud aasta sama ajaga oli neid kokku 15.

Priit Sepp ütles, et üldjuhul on politsei Saaremaal valdava osa varguste puhul isikud kindlaks teinud ning viiruse leviku peatamiseks kantavate maskide kandmise pärast vargusjuhtumid lahendamata ei jää.

Jaanuari lõpul üritas Kuressaare politseijaoskond sotsiaalmeedia vahendusel tuvastada 23. jaanuaril Auriga K-Rautas tööriistu varastanud meest. Priit Sepp ütleb, et politseile laekunud infot on kontrollitud, kuid varga isikut pole praeguseks tuvastatud.

Politsei ootab endiselt infot kõigilt, kel on infot mehe kohta, telefonidel 45 49 707, 58 708 684 või e-posti aadressil priit.sepp@politsei.ee .

RIISTAKRATT: Mees käis tööriistu varastamas kella poole kahe ja poole nalja paiku ja oli jälgede segamiseks vahetanud tumesinise jope rohelisega ja musta mütsi halliga.
Politsei
RIISTAKRATT: Mees käis tööriistu varastamas kella poole kahe ja poole nalja paiku ja oli jälgede segamiseks vahetanud tumesinise jope rohelisega ja musta mütsi halliga. Politsei Foto: turvakaamera salvestus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles