Külm talv ajas politsei saanid taas tuliseks

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Riho Õun saanipatrullis
Riho Õun saanipatrullis Foto: Kristina Õun/Saarte Hääl

Lumerohke ning külm talv on andnud Kuressaare politseijaoskonna patrullidele võimaluse käiku lasta oma kaks mootorsaani ning töö käigus koguda infot, lihvida oskusi ning tõsta pädevust, et väljakutse korral inimene ohutult maismaale toimetada.

Kui Kuressaare politseijaoskond sai 2017. aastal enda käsutusse kaks täiesti uut Arctic Cat mootorsaani, jäi üle vaid oodata, millal tuleb piisavalt külma ja lund, et masinad sihipärast kasutust leiaks. Varasemalt olid Kuressaares kasutusel kaks Yamaha mootorsaani, mis lumevaesete talvede tõttu palju kasutust ei leidnud.

Tänavune talv on toonud parajalt külmakraade ja lademetes lund ning politsei on taas saanud saanidega sõitmise praktikat ning pädevust täiendada. Kuressaare Politseijaoskonna piirivalvur ja SAR (search and resque) liige Riho Õun rääkis, et hariliku politseivormiga saani peale asja pole – selleks tuleb kõigepealt selga panna vastav varustus ja kiiver. Samuti ei ole saaniga võimalik sõita igaühel, vaid selleks on vaja eelnevalt läbida koolitus. Kuigi Õuna sõnul ei saa kohalikke olusid võrrelda näiteks Pärnu omadega, kus mootorsaanipatrullidel on sageli tegemist Pärnu lahel toimetavate kaluritega, on saanid sellegipoolest ka Saaremaa mõistes ääretult vajalikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles