SAARLANE ⟩ Endas loovuse avastanud leiutaja

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
NUPU: Dagmar leiutas Nupu vajadusest lastele  värve õpetada. Berit ja Karolin mängivad sellega heal meelel.
NUPU: Dagmar leiutas Nupu vajadusest lastele värve õpetada. Berit ja Karolin mängivad sellega heal meelel. Foto: Oleg Hartsenko

Dagmar Kork nimetab ennast perfektsionistiks. Sestap pole ime, et tema kontol on gümnaasiumi kuldmedal, 100 punkti lõpukirjandis ja cum laude magistrikraad majanduses. Nüüd püüab ta edu Ajujahi 30 parema seas. 

Eelkõige on ta kahe väikese lapse ema. Ema-amet on “süüdi” ka selles, et Dagmaril koos hiidlasest sõbranna Karol Karuga Ajujahis asi edeneb. 

Nende toode nimega Nupu sündis Dagmari vajadusest lapsele värvid mänguliselt selgeks õpetada. Mitte ühtegi sobivat mängu, kus laps saaks ise käeliselt tegutseda, ta ei leidnud ja otsustas selle ise teha. Alguses lõikas värvilistest kartongidest kujundeid välja, mida laps siis värviliste ümbrikute sisse pani. Sealt hakkas mõte liikuma, et võiks ju olla ilusam ja aluse peal. Katsetus kukkus kena välja ja siis sai mõeldud, et võiks juba teistele müügiks ka teha. Sõbranna tuli kampa ja nii ta läks. Nüüd on nad otsaga Ajujahis ja edendavad ka Nupu müüki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles