Juubilar Heino Laht soovib inimestele rohkem koostööoskust

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
LAULUGA LÄBI ELU: Aastast 1943 lõi Heino kaasa Taritu segakooris, praegu laulab ta Taritu memme-taadi lauluklubis.
LAULUGA LÄBI ELU: Aastast 1943 lõi Heino kaasa Taritu segakooris, praegu laulab ta Taritu memme-taadi lauluklubis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Taritu piirkonna aktiivne rahvamaja töös kaasalööja, spordimees ja spordielu korraldaja Heino Laht tähistab 1. märtsil 95. sünnipäeva. Eesti Vabariigi aastapäeva eel pälvis ta ka Lümanda piirkonna elutööpreemia.

“Elu on keeruline, aga mitte looduse pärast, vaid inimesed ajavad selle keeruliseks,” ütles Heino läheneva tähtpäeva eel Saarte Häälele. “Praegu on põhiline teiste vigu otsida, aga see ei vii kusagile. Koostöö on see, mis edasi viib. Aga meil on nagu vanas kooliõpikus olnud valmis “Luik, haug ja vähk” – igaüks kiskus koormat isekülge, aga asi seisis paigal. Nüüd kistakse samamoodi tekki aina enda poole, sest kõigi peale seda lihtsalt ei jätku,” rääkis ta.

Heinole endale jätkub kindlasti aga seda unikaalset tekki, mille kodukandirahvas talle ühes elutööpreemiaga kinkis. “See on mul käes, aga ma pole jõudnud sellega veel eriti põhjalikult tutvuda,” lausus juubilar. Uhkes lapitekis, mis kirjeldab sünnipäevalapse pikka ja kirjut elukäiku, on kasutatud Taritu memme-taadi lauluklubi meeste vestide fragmente, lapselaps Sanderi jalgpallisärke ning Heino ja tema abikaasa Linda 1975. ja 1980. aasta üldlaulu- ja tantsupeo kaelarätikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles