Vald pani Pihtla-Talve-Raudtee ringristmiku töösse

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
LIIKLUSAUDIT: Ühe võimaliku lahendusena toodi välja ringristmiku rajamine Pihtla teele.
LIIKLUSAUDIT: Ühe võimaliku lahendusena toodi välja ringristmiku rajamine Pihtla teele. Foto: Gunnar Siiner / Saarte Hääl

Riigilt saadud ja Saaremaa valla 2021. aasta esimesse lisaeelarvesse pandud 200 000 eurot annab võimaluse hakata planeerima Pihtla teed ning Talve ja Ringtee tänavat ühendavat ringristmikku. 

Valla majandus- ja haldusosakonna juhataja Kaarel Tangu sõnul on vallal kindel soov see ristmik korda saada, kuid 200 000-st jääb selleks väheks. “Reaalseks väljaehituseks on vaja kordi rohkem vahendeid,” ütles Tang. Praegu vaadataksegi tema sõnul, kuidas saadud raha projektis kõige paremini ära kasutada. “Mingit kinnitatud ajaraamistikku või tegevusplaani hetkel veel paigas ei ole. Küll aga on vallavalitsusel eraldise realiseerimisega aega kuni järgmise aasta lõpuni,” märkis Tang. 

Valla tellitud liiklusaudit on näidanud, et Talve ja Raudtee tänava ühendamine ringristmikuga Pihtla teel on Kuressaare üks kahest olulisemast liiklusobjektist, mis oleks vaja ehitada. Teine on Aia tänava läbimurre, mille ehitamiseks peaks valla andmeil minema aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles