Statistika: Saaremaa majad ootavad ostjat kõige kauem

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Kuressaare linn.
Kuressaare linn. Foto: Gunnar Siiner / Saarte Hääl

Kui Tartumaal leiavad müüki pandud majad ostja keskmiselt 10 nädalaga, siis Saare maakonnas kulub selleks ligi 18 nädalat.

Mulluseid kinnisvaratehinguid analüüsinud statistika-ameti teatel kestab majade müügiperiood Saare maakonnas keskmiselt 17,7 nädalat – see näitaja jätab saarlased maakondade edetabelis viimasele kohale.

Saaremaast koha võrra eespool paikneb Hiiumaa, kus maja saab uue omaniku keskmiselt 16,1 nädalaga.  

Kui müügikiiruse edetabelit juhib Tartumaa kümne nädalaga, siis Harjumaal on maja müügikuulutus üleval keskmiselt 11 ja Lääne-Virumaal 12 nädalat. “Harjumaa koos Tallinnaga on teada ja tuntud aktiivsem piirkond, kus majandustegevus ei näita Eesti kontekstis mingeid hääbumise või taandarenemise märke,” on kirjas Statistikablogis. “Tartu piirkonda arendatakse, kuid elatustaseme tõusu tulemusena tekkinud nõudlus on osutunud prognoositust pisut suuremaks.”

Majade keskmise müügihinna poolest – 127 664 eurot – kuulub Saare maakonnale aga koguni kolmas koht Harjumaa (225 873 eurot) ja Tartumaa (167 331) järel. Kõige madalam oli keskmine müügihind Jõgevamaal. Seal leidis maja uue omaniku keskmiselt 56 027 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles