Valla ja osavalla vahel puudub infovahetus

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Õnne Sööt
Õnne Sööt Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Pöide osavallakogu viimasel istungil selgus, et parkla ehitamist Tornimäele on mitu kuud arutatud asjatult, kuna Saaremaa vallavalitsus ei ole osavalda teavitanud rahataotlemise võimalustest. 

Tornimäel on vaja parklat ning osavallakogu arvates oleks kõige mõistlikum lahendus ehitada see Kiriku maaüksusele, mida Eesti apostlik-õigeusu kirik lubaks tasuta kasutada. Kogudus on nõus vabatahtliku töö korras platsilt maha võtma puud ja lammutama vana kiviaia ning kohalik ettevõte on lubanud tuua täitepinnast. Probleem on aga selles, et raha osavallal pole. 

Vallavalitsusele oli tehtud küll taotlus 10 000 euro saamiseks, kuid valitsus vastas sellele taotlusele eitavalt. Võimalik oleks kasutada piirkonna teederaha, ent siis kuluks see summa tervenisti parkla peale. Seega peab osavallakogu otstarbekamaks kasutada teederaha siiski eelmistel aastatel alustatud tööde lõpetamiseks. 

Osavallakogu viimasel istungil märkis aga abivallavanem Jüri Linde, et vallast on siiski võimalik parkla ehituseks raha taotleda. “Kahjuks oleme mitu kuud kaotanud,” seisab repliik istungi protokollis. 

Osavallakogu juht Õnne Sööt ütles Saarte Häälele, et juhtunu on hea näide sellest, kuidas vajalik info osavallakogudesse ei jõua. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles