RETSEPTINURK Maksapasteet mitmel muhedal moel

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
KALJAS KAHE MASTIGA: Hoppeti kapten Pekka Rooväli ütleb, et laevas kokates on 
tähtis kõigeks valmis olla ja suuta sõltuvalt olukorrast improviseerida.
KALJAS KAHE MASTIGA: Hoppeti kapten Pekka Rooväli ütleb, et laevas kokates on tähtis kõigeks valmis olla ja suuta sõltuvalt olukorrast improviseerida. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Prooviks õige maksapasteeti teha! Ja natuke teistmoodi kui tavaliselt. Purjelaev Hoppeti kipper Pekka Rooväli võttis mõttest õhinal kinni ja nii saigi ühel tuulisel pärastlõunal laevaköögis eksperiment läbi viidud.

Kui me fotograafiga kokkulepitud kellaajal Tori abaja äärde jõuame, sakutavad jäist veepinda päris tormi mõõtu iilid ja Hoppeti taglas vilistab pahaendeliselt. Laevalael pikalt jokutamata kobime ligitikkuva külma eest alla kajutisse. Ehk siis tekk klaariks ja kambüüsi pasteeti tegema!

Pekka on kokkamiseks kõik juba valmis sättinud. Kuna meil oli kokkulepe, et tulemuseks võiks olla vähemalt kaks eri varianti pasteeti, siis vaatab meile laualt vastu üks kauss talle- ja vasikamaksa ning teine kauss hirvemaksaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles