Politseinädal ⟩ Isolaatoripidu Salmel, padruniladu Muhus ja joodikjuht Astes

Saarte Hääl
Copy
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Arved Breidaks

17. märtsi õhtul sai politsei teate, et Salme alevikus kutsus koroonaisolatsioonis viibiv inimene endale külalisi ja korraldas peo. 

Politsei andis juhtunust teada terviseametile ning pidutsejad pidid nüüd omakorda lähikontaktsetena eneseisolatsiooni jääma.

“Sellist käitumist ei saa kindlasti vastutustundlikuks pidada. Isolatsiooni mõte on vähendada inimese kontaktide hulka ning seega vähendada võimalust viirusel levida,” ütles Kuressaare politseijaoskonna juhtivuurija Priit Sepp.

21. märtsi õhtul kell 18.30 teatati häirekeskusele, et Lümanda külas sõideti kaupluse sein sisse. Juht ise põgenes tuhatnelja, kuid on politseile teada. Juhtumi asjaolusid selgitatakse väärteomenetluse käigus.

20. märtsi õhtul teatati Aste alevikust ebakindla sõidustiiliga Audist. Selgus, et 43-aastane juht oli alkoholi tarvitanud ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlust. 

“Hea näide igaühe võimalusest panustada meie kõigi turvalisuse loomisse,” ütles Priit Sepp. Märgates liikluses juhti, kes võib olla alkoholi tarvitanud, tuleb sellest teada anda numbril 112. “Nii vähendame võimalust, et joobes juhi süül võiksid inimesed raskelt viga või koguni surma saada.”

19. märtsil teatati Muhust Linnuse külast, et taluhoonete koristamise käigus on leitud suurem hulk padruneid. Politsei võttis enam kui 250 Teise maailmasõja aegset padrunit hoiule. 

Leitud padrunitest ja lõhkekehadest tuleb teatada häirekeskuse numbrile 112. Padrunite, lõhkekehade ja lõhkeainete loata hoidmine on ohtlik ning loata hoidmise eest saab inimese ka vastutusele võtta.

Läinud nädalal sai Saaremaa politsei kokku 25 väljakutset. Liiklusest kõrvaldati kolm alkoholi tarvitanud ja üks juhtimisõiguseta juht. Politseijaoskonda toodi neli inimest, kellest kaks jäeti kainenema. Algatati 25 väärteomenetlust ja neli kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles