Saarlased on eakate vaktsineerimises esirinnas

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Tanel Kiik.
 
Tanel Kiik.  Foto: Remo Tõnismäe

Saaremaal on 80+ vanustest vaktsineeritud 63 protsenti, Eestis tervikuna poole vähem. Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles eilsel pressikonverentsil, et saarlased on olnud väga tublid vaktsineerijad. Vaadates 80+ vanuserühma, siis on nii Saaremaa kui ka Hiiumaa siin eesotsas.

“Seda kindlasti ka seetõttu, et viisime logistilistel põhjustel sinna Moderna vaktsiini ja seda kasutati eeskätt eakamatel,” selgitas ta. Moderna puhul on nii transpordi- kui ka säilitamistingimused mõnevõrra leebemad.

Kui vaadata üldist eakate vaktsineerimise tempot, siis on Saare- ja Hiiumaa kaks kõrgema hõlmatusega maakonda: 80+ rühmas üle Eesti on hõlmatus 37, Saaremaal 63,2 protsenti. 

Saaremaa ja Hiiumaa vaktsineerimine on Kiige sõnul mõistlik ka seetõttu, et tegemist on piirkonnaga, kus koldeid on keerulisem hallata kui Mandri-Eestis.

“Võib öelda, et juba praegu on seal päris hea olukord ja iga järgmine päev ja nädal tõstab seda protsenti,” ütles minister Kiik. 

60+ vanuses inimeste järgmine suurem vaktsineerimine leiab aset juba täna Kuressaare haiglas, kus on 100 doosi AstraZeneca vaktsiini. Vaktsineerimine toimub haigla konverentsisaalis. 

24. märtsil lisandus terviseameti andmetel Saaremaale 26 positiivset koroonatesti tulemust, neist 11 Kuressaare linna. Kokku tehti teste 169. 

Kuressaare haiglas oli 24. märtsi hommiku seisuga ravil üheksa Covidi patsienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles