Vanalinna uus kaitsekord jõuab avalikkuseni sügisel

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kuressaare kesklinn
Kuressaare kesklinn Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Mitu aastat ettevalmistatud Kuressaare vanalinna muinsuskaitseala uus kaitsekord jõuab avaliku väljapanekuni sügisel.

Muinsuskaitseameti vanalinnade nõunik Kaarel Truu ütles Saarte Häälele, et pärast viimast kaitsekorda käsitlevat avalikku üritust on amet kohtunud kohalike arhitektidega ning eeloleval nädalal arutab hoonetele määratud kaitsekategooriate ettepanekuid Eesti arhitektide liidu esindajatega.

Kevadel on Truu sõnul tarvis teha veel viimased välitööd – vaadata üle hooned, mis asuvad piirkondades, kus praegu on muinsuskaitseala kaitsevöönd, ent kuhu tulevikus peaks laienema muinsuskaitseala. Lisaks on põhimõtteliselt plaanis külastada kõiki A- ehk kõrgema kategooria ettepaneku saanud hooneid. “See töö eeldab muu hulgas hoonetesse sisenemist ning seda mõjutab ka viiruse levik ja piirangud. Praegu ei tundu sedalaadi külastuste kavandamine kohane,” nentis Truu.

Kuressaare kaitsekorra koostamine on nõuniku sõnul osa suuremast protsessist koos sarnaste tegevustega teistel muinsuskaitsealadel. “Tartu muinsuskaitseala kaitsekord jõudis sel nädalal esimesena avatud menetluse faasi. Selle dokumendi formaat on eeskujuks ka Kuressaare kaitsekorra koostamise töörühmale,” lausus ta.

Kuressaare kaitsekorra dokumentide avalik väljapanek toimub Kaarel Truu sõnul eeldatavasti selle aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles