Vald plaanib uusi kergliiklusteid

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kergliiklustee.
Kergliiklustee. Foto: Toomas Huik / Postimees

Saaremaa vallavalitsus soovib riigi toetusraha abil rajada kergliiklusteed Kuressaarde Kihelkonna maanteele ja Leisi alevikku.

Selleks on vald esitanud taotluse riigiteede teehoiukava meetmesse “Säästlikumaid liikumisviise soodustava taristu rajamine”. Meetme eesmärk on luua võrdsed liikumisvõimalused erinevatele liiklejatele ning soodustada ja võimaldada säästlike liikumisviiside kasutamist.

“Vastavalt meetme tingimustele esitasime 2023+ vooru kaks võimalikku varianti, millest üks ühendaks Ringtee kergliiklustee mööda Kihelkonna maanteed Aia tänava ristmikult algava kõnniteega. Teise võimaliku variandina leidsime meetmesse sobivana Leisi aleviku lõigu, mis ühendaks Kooli tänava kergliiklustee Leisi aleviku keskusega,” ütles vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juhataja Kaarel Tang.

Kihelkonna maantee lõigu pikkus on üks kilomeeter ja selle maksumuseks arvestatakse 250 000 eurot. Tee äärde jääb rida ettevõtteid, samuti Suuresilla-Ringi ja Suuresilla bussipeatused. Leisi lõik on 800 meetri pikkune ja läheb maksma 180 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles