Salme Rahva Maja Selts tahab vallamaja ära osta

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Salme endine vallamaja
Salme endine vallamaja Foto: Facebook

Salme Rahva Maja Selts tegi Saaremaa vallavalitsusele ettepaneku müüa Salme vana vallamaja otsustusõiguse korras rahvamaja seltsile. 

Maire Sillavee Salme rahvamaja seltsist ütles, et ajaloolise maja saatus on juba mõnda aega inimestes huvi äratanud. On teada, et Saaremaa vald seda ülal pidada ei soovi ning plaanib müüa, kuid seni ei ole seda kavatsust avalikult letti löödud. 

Rahvamaja selts on varem avaldanud soovi hoone vallalt rendile võtta, kuid sellest ei ole vald huvitatud. “Näeme siin võimalust võtta hoone saatus enda kätte, majandada seda ise ja hoida see ka edaspidi kogukonna jaoks avatuna,” rääkis Sillavee. 

Tema sõnul plaanitakse juba sel suvel panna alus Salme viikingimuuseumile, jätkuda saaksid senised rendilepingud ning juba on tekkinud ka uusi huvilisi. Suures osas hoonest tegutseb praegu loomaarst Gaili Tiitma. 

“Soov ja plaan on hoida vallamaja uksed ka edaspidi avatuna ja näeme seda kogukonna jaoks vajalikuna veel pikka aega,” kinnitas Sillavee. 

Tehtud hinnapakkumine ja võimalik rahastaja jäetakse esialgu saladuseks, soovides ära oodata vallavalitsuse vastuse. Vallavalitsuse meedia peaspetsialisti Risto Kaljuste sõnul vald kommentaare veel ei jaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles