TERVIS ⟩ Koroonavaktsiini kõrvaltoimed – ühel tekivad, teisel mitte

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
"OLEN TÄIESTI OHUTU," kinnitab kauane omavalitsustegelane, praegu Saaremaa Lihatööstuses töötav Ülo Vevers. Mullu novembris 80. sünnipäeva pidanud mehel on saadud mõlemad doosid Moderna vaktsiini. 
Veversi sõnul ei ilmnenud tal pärast esimest süsti mingeid kõrvaltoimeid – isegi süstekoht ei valutanud. "Teise süsti järel tundsin end ühe päeva kehvasti, aga see läks üle," ütleb Vevers.
"OLEN TÄIESTI OHUTU," kinnitab kauane omavalitsustegelane, praegu Saaremaa Lihatööstuses töötav Ülo Vevers. Mullu novembris 80. sünnipäeva pidanud mehel on saadud mõlemad doosid Moderna vaktsiini. Veversi sõnul ei ilmnenud tal pärast esimest süsti mingeid kõrvaltoimeid – isegi süstekoht ei valutanud. "Teise süsti järel tundsin end ühe päeva kehvasti, aga see läks üle," ütleb Vevers. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Ravimiameti andmeil on koroonavaktsiinide kõrvaltoimed üsna sagedased. Tõsistest reaktsioonidest on Eestis manustatud ligi 300 000 koroonavaktsiiniannuse kohta teatatud aga poolesajal juhul.

Orissaare perearsti Elo Lemberi sõnul on tema nimistusse kuuluvatel eakatel Moderna vaktsiiniga seoses väga vähe probleeme esinenud.

"Pärast vaktsineerimist tagasi pole helistatud, aga hiljem jutu sees on öeldud, et nagu oli mingi peavalu või uimasus – mõnel pärast esimest, teisel pärast teist süsti," ütles Lember. "Samuti on üksikutel juhtudel kurdetud süstekoha valulikkust, aga üldiselt on Moderna vaktsiin väga hästi talutav."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles