Kasvutrendis elektroonikatööstust pidurdab juppide puudus

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
TEHAS TÖÖTAB: Ouman ei ole pidanud vaatamata ülemaailmsele kriisile oma tootmist veel vähendama. Fotol ettevõtte töötaja Tiina Avik.
TEHAS TÖÖTAB: Ouman ei ole pidanud vaatamata ülemaailmsele kriisile oma tootmist veel vähendama. Fotol ettevõtte töötaja Tiina Avik. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaal tegutsevad elektroonikaettevõtted on üleilmset komponentide kriisi suutnud vältida õigeaegse laovaru muretsemisega.

Elektroonikatööstustel üks silm nutab ja teine naerab: ühelt poolt on kriis materjalide osas, kuid nõudlus lõpptoodangu järele kasvab. Hetkel päästab veel laovaru, kuid tulevik võib olla üsna tume. 

“Nõudlus elektroonikakomponentide järele kasvas hüppeliselt ja turg osteti näiteks mikroprotsessoritest tühjaks sisuliselt päevadega. Täna on komponentide hinnad kohati 20-kordsed ja tarneajad ületavad aastat,” kirjeldab olukorda Ouman Estonia juht Erik Keerberg ja lisab, et igav ei ole. Läbi suurte pingutuste on Ouman suutnud hankida kriitilise varu komponente ja tehas töötab näiliste tõrgeteta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles