TOIT Hakkliha saaga: lihapallikarri, mis teeb lõõrid lahti

KUUM KÕHUTÄIS: Kristiina Killo lihapallikarri on muuhulgas tänu vürtsidele paras terviseturgutus.
KUUM KÕHUTÄIS: Kristiina Killo lihapallikarri on muuhulgas tänu vürtsidele paras terviseturgutus. Foto: MADIS MÄLGAND

Hakkliha on kena lollikindel kodune toidukraam, millest annab valmistada lugematul arvul erinevaid roogasid ja igal kokkajal on kahtlemata oma lemmikretsept.

2021. aastal korraldatud viikingiaasta puhul lükkas Saaremaa Lihatööstus käima retseptikonkursi ning esimese hooga startiski “Hakkliha saaga”, kus võitja praeguseks juba selgunud. Võitjana väljus sellest kulinaarsest saagast Londonis elav muusik Kristiina Killo, kes vaaritas nii kodusena tunduvast hakklihast valmis hõrgutava, ent hoopis indiapärase lihapallikarri. Ta tunnistab, et on varem küll palju erinevaid India roogasid valmistanud, kuid siiani, tõsi küll, mitte kunagi hakklihast.

Eesti toidunautlejale

Tagasi üles