Täna süüdatakse jüriöö märgutuled

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Lõke.
Lõke. Foto: Margus Ansu

Ajakeskus Wittenstein kutsub pidama maarahva tähtsaimat püha jüripäeva üle-eestilise suursündmusega Jüriöö Märgutuled 2021.

Täna kell 21 süüdatakse Paide ordulinnuse vahitorni tipus märgutuli, mis kutsub inimesi üle kogu maa läitma koduhoovis jürituld ja näitama, et Eestimaa küla elab. Paide linnuse märgutuli süüdatakse Jüriöö pargis 23. aprilli päikesetõusul läidetud vabaduse tulest. Märgutuli veetakse Paidest üle Eesti kuues suunas laiali ja selle eest hoolitsevad motoklubid eesotsas klubiga MC Alempois.Saare maakonnas oli eile pärastlõunal teada antud tosinkonnast jüriöö märgutule süütamispaigast.

Kui algselt tehti jürituld äsja väljalastud karja juurest kurja peletamiseks, siis 1343. aasta jüriööl sai sellest märgutuli suure ülestõusu alguseks.

Vaata kaarti!

Kuidas toimida?

Märgi oma tulekoht veebilehel kaardile.Süüta kell 21 oma koduhoovis lõke, tõrvik, küünal või muu märgutuli. Järgi tuleohutuse ja terviseameti nõudeid.Postita foto või video märgutulest Facebooki lehele Jüriöö Märgutuled 2021 või saada meiliaadressil jyrioo@wittenstein.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles