Muhus lasti maha 741 metssiga

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Metssiga.
Metssiga. Foto: unsplash.com

Muhu saarel ollakse jätkuvalt kimpus metssigadega, vaatamata sellele, et neid lasti eelmisel hooajal 741. Muhu jahiseltsi aseesimees Aarne Jõgi ütles Vikerraadio “Muhu uudistes”, et sigade arvukuse üks põhjus on puudus pakaselistest talvedest, mis põrsaste seas loodusliku valiku teeksid. Teisalt tõdes ta, et kuna sigade veresugulus on läinud juba liiga suureks, hakkab see põrsaste arvu pesakonnas piirama. 

Jõgi tõdes, et enam ei ole suuri viljapõlde ning loom tahab ju süüa. Seda tuleb tihti seletada Muhus kinnisvara ostnutele, kes sigade pahategude tõttu jahimeeste poole pöörduvad. Aarne Jõgi sõnul peavad inimesed ka ise tegema kõik selleks, et sead nende valdustesse ei tungiks, mitte ainult jahimeeste peale lootma. 

Muhus tabati eelmisel aastal ka šaakaleid, kes lambapidajatele suurt peavalu tekitavad. Jõgi ütles, et nende loomade puhul on lihtsam leida kutsikaid kui vanaloomi. Šaakaliga pidi olema nii nagu hundiga: “Seal, kus sina oled, teda pole, ja vastupidi.” Šaakalid on Jõgi arvates tulnud üle Väinamere ja Muhus võib neid olla kümmekond. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles