Terviseamet soovib avalike supluskohtade vee pidevat kontrollimist (1)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Terviseameti Lääne regionaalosakonna Saaremaa inspektor Urve Raag.
Terviseameti Lääne regionaalosakonna Saaremaa inspektor Urve Raag. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Terviseamet tegi Saaremaa vallavalitsusele ettepaneku alustada saabuval suplushooajal valla avalikes supluskohtades regulaarset veekvaliteedi seiret.

Terviseameti Lääne regionaalosakonna Saaremaa inspektor Urve Raag märkis vallale saadetud kirjas, et avalikult kasutatavad supluskohad peavad olema suplejatele ohutud. 

Selleks tuleb need korrastada, teostada suplusvee seiret, hinnata vee kvaliteeti, sh võimalike reostuste ja potentsiaalselt toksiliste sinivetikate esinemist rannas, ning teavitada veekvaliteedist supluskoha kasutajaid. 

Terviseametile teadaoleva info põhjal on Saaremaa vallas Jõiste, Tuhkana, Illiku ja veel mitmed supluskohad, mis on korrastatud ning randa on rajatud puhkamist soodustavad rajatised ja atraktsioonid, samuti välikäimlad, WC, dušš, riietuskabiinid ja pingid. 

Samas ei jälgita neis kohtades veekvaliteeti ega esitata ka terviseametile taotlust supluskoha asutamiseks või hooaja avamiseks.

Suplushooaja avamine eeldab eelneval aastal või aastatel supluskohast võetud veeproovide tulemusi, kuna asutatava supluskoha vee kvaliteediklass peab vastama vähemalt nõudele “piisav”. Seetõttu teeb terviseamet ettepaneku alustada olemasolevates supluskohtades alates saabuvast hooajast veeseiret. Selleks tuleb terviseametiga eelnevalt kooskõlastada suplusvee seirekalender. 

Lisaks soovib amet infot valla territooriumil asuvate veekogude kohta, mida kasutatakse suplemiseks, et edaspidi nende veekvaliteeti suplushooajal uurida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles