JUHTKIRI ⟩ Rallisügiseks valmistudes

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa ralli
Saaremaa ralli Foto: Visit Estonia

Normaalse elu taastumist ootame ilmselt kõik. Saarlastest ja Saaremaa külalistest rallisõprade jaoks on normaalse elu enesestmõistetav osa igasügisene Saaremaa ralli. Mis tänavu oktoobris peaks aset leidma juba 54. korda. Küllap leiabki, ehkki praegu ei oska vist keegi prognoosida sedagi, milliseks kujuneb tänavune turismisuvi. Rallisügisest siis rääkimata. 

Loodetavasti läheb siiski nii, et koroona tänavust Saaremaa rallit ei mõjuta – publiku hulka piirama ei pea ning linnakatsegi toimub nii, kuis oli pandeemia-eelsel ajal. On ju ralli üks aasta tähtsündmusi Saaremaal.

Küll aga tuleb rallikorraldajail leida lahendus ajapikku aina kasvavale murele, et kruusateid jääb Saaremaal üha vähemaks. See, et ka maal elavad inimesed ihkavad tolmuvabu teid, on igati mõistetav. Paraku ei pruugi nende kvaliteet olla ralli jaoks piisav – õhukese mustkatte jaoks on kiiruskatsed liiga suur koormus. Üks lahendus on paigaldada teedele tugevama asfaltkattega lõigud. Siin on ka Saaremaa ralli korraldajad valmis oma panuse andma. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles