Kuressaare ametikool loodab sügisel avada suurema restorani

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
KOKAÕPILASED Evelina Petrova, Gerda Ligi ja Silver Sepp pakkusid eile hõrgutisi koolimaja õuel korraldatud tänavatoidupäeval. Juba sel sügisel aga loodab ametikool avada uuenduskuuri läbinud restorani ja kohviku.
KOKAÕPILASED Evelina Petrova, Gerda Ligi ja Silver Sepp pakkusid eile hõrgutisi koolimaja õuel korraldatud tänavatoidupäeval. Juba sel sügisel aga loodab ametikool avada uuenduskuuri läbinud restorani ja kohviku. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare ametikool asub oma kohviku- ja restoraniruume ümber ehitama, et sügiseks restoraniosa laiendada.

Ametikooli haldusjuhi Arvo Kereme sõnul on ümberehituse eesmärk laiendada restoraniosa praeguse kohviku arvelt, et tekiks selge ruumilahendusega toitlustusala ning õpilastele mõeldud koht, kus vaheaegadel lisaks lõunatamisele puhata ja suhelda.

Kereme sõnul tähendab ümberehitus mõnes mõttes naasmist projekti algupärandi juurde – 1982. aastal valminud hoones oligi üks suur saal, mida toona kasutati küll ainult koolipere toitlustamiseks.

Praegune ruumikontseptsioon restorani ja kahe kohvikualaga pärineb 2005. aastast, mil tänu juurdeehitisele laienes kohvikuosa üle poole kogu toitlustusalast. Kohvik oli mõeldud tavalise koolitoidu jagamiseks, restoranis pakuti aga kõrgema taseme roogasid. Ühtlasi oli see õppepraktika koht.

“Täna on meie 700-pealisest õpilaste hulgast põhikoolijärgseid õpilasi jäänud ainult kolmesaja ümber, ülejäänud on kõik täiskasvanud,” tõdes Kereme. “See tähendab, et sellisel kujul nii suurt ruumi pole õpilastele enam vaja. Küll aga on tarvis suuremat restorani.”

Visiooni järgi jääb õpilaste toitlustusala ustega eraldatud väiksemale pinnale, ülejäänu aga võtab enda alla restoraniosa, mille keskel kulgeb n-ö toidutänav kahe bufeeleti ja iseteeninduskassadega. Ruumis on neli pehmete istmetega ala ning kiiremaks einetamiseks mõeldud kohad.

Ehitustööd ja sisseehitatav mööbel lähevad maksma 160 000 euro ringis, millele lisandub käibemaks. Raha annab riik haridus- ja teadusministeeriumi investeeringu- ja remondifondist.

Riigi Kinnisvara AS-i korraldatud riigihanke pakkumised on juba tehtud ning praegu on hange hindamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles