Avatavates koolides ootab õpetajaid ees kiirtestimine

Saarte Hääl
Copy
Koroonaviiruse kiirtest
Koroonaviiruse kiirtest Foto: Joerg Boethling/Imago/Scanpix

Vabariigi valitsus avab järgmisest nädalast taas kõik koolid, vaktsineerimata õpetajaid soovitatakse kord nädalas testida. Riigi poolt saadeti kõigile omavalitsustele teatud kogus kiirteste, vastavalt haridusasutuste arvule.

Haridusminister Liina Kersna avalikustas eile valitsuse uued piirangute leevendamised, mis muu hulgas hõlmavad ka koolide avamist.

Minister rõhutas, et koolis tuleb vastavalt vanusele kanda maski ning õhutada ruume. Samuti tuleb võimalikult väheseks viia kokkupuuted teiste klassidega ning omavalitsusel tuleks koolidesse muretseda kiirteste, et vaktsineerimata õpetajaid testida.

Saaremaa ühisgümnaasiumi direktori Viljar Aro sõnul on kool õpilaste vastuvõtmiseks valmis, kuid ta lisas, et usutavasti tulevad kindlasti mõned piirangud.

Vallavalitsuse haridusnõuniku Meelis Kaubi kinnitusel saavad kõik koolid, lasteaiad ja huvikoolid kiirtestide varu sellel nädalal. Kiirtestid on tema sõnul eelkõige mõeldud turvalise koolikeskkonna tagamiseks ning juhend nende kasutamiseks on haridusasutustele juba saadetud.

Koolid on olnud distantsõppel märtsi algusest, eelmisel nädalal lasti kontaktõppele I–IV ja lõpuklasside õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles