Kuus Saare maakonna talu said katusetööde toetust

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Foto: Muinsuskaitseamet

Muinsuskaitseamet eraldas kuue Saare maakonna talukatuse remondiks 57 700 eurot.

Toetusrahaga saab korda viis roogkatust ja ühe laastukatuse, eraldatud toetussummad jäävad vahemikku 8700 kuni 10 000 eurot. Möödunud aastal sai maakonnas toetust viis katuseremondiprojekti kogusummas 43 806 eurot.

“Põhjalikult ja läbimõeldult koostatud taotlused tõid selgelt esile omanike soovi restaureerida neile kuuluvaid taluelamuid kohalikke ehitustraditsioone väärtustavalt. Esitatud taotluste kvaliteet näitab ühelt poolt omanike suurt huvi oma väärtuslikku kinnisvara kasutuses hoida ning teisalt valdkonnas tegutsevate ehitusettevõtete arvu kasvu, mis teeb heameelt,” ütles hindamiskomisjoni juht, muinsuskaitseameti nõustamisosakonna juhataja asetäitja Peeter Nork.

Toetuse eesmärk on aidata taluelamute korrastamise kaudu kaasa Eesti traditsioonilise maa-arhitektuuri ja maastiku omapära ja ehitustraditsioonide säilitamisele. Toetuse saamiseks ei pea hoone olema mälestis ja toetuse maksimaalne osakaal on kuni 50% eelarves toodud abikõlblikest kuludest.

Tänavu laekus 63 nõuetele vastavat taotlust ja taotluste kogusumma oli 525 873 eurot. Toetust sai 19 eraomanikku kogusummas 200 000 eurot. Toetusi hindas seitsmeliikmeline komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles