Euroopa loodushuvilised võivad teha Vilsandile kruiisireisi

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Vilsandi tuletorn.
Vilsandi tuletorn. Foto: Aivo Raud

Euroopa reisikorraldusfirma kavandab Vilsandi saarele ja rahvuspargi laidudele kahte kruiisireisi.

OÜ Saaremaa Reisibüroo juhatuse liige Marvi Ehte ütles, et kruiisireisid peaksid toimuma 2023. aasta mais ja juunis. Kruiisilaev on 156 meetrit pikk, 4,5-meetrise süvisega ja mahutab 250 inimest. Laeva pardal ei ole tavalised turistid, vaid ekstreem- ja loodushuvilised, kes soovivad külastada maailma erilisi looduslikke kohti, selgitas reisikorraldaja.

Laeva operaator plaanib ankurdada laeva reidile ja tuua turistid Papissaare sadamasse laeva tendritega.

Ehte sõnul pärineb Vilsandi saare ja seda ümbritsevate laidude külastamise mõte Euroopa reisikorraldajalt, kes on välja uurinud, et Vilsandi rahvuspark on huvitav koht, mis võiks nende klientidele huvi pakkuda.

Laev asub teele Kopenhaagenist ja selle pardal on erinevate Euroopa riikide loodusesõbrad, eelkõige linnu- ja hülgehuvilised. “Mugavused neid inimesi ei huvita, sellistele reisidele need inimesed ei tule,” märkis Ehte.

Kas üldse ja millistel tingimustel reisid teoks saavad, sõltub sellest, mida keskkonnaamet kaitsealal teha lubab. Laev seisab kaheksa tundi, seega peab kogu programm selle aja sisse ära mahtuma. “Pakume neile välja ka Harilaiu matka,” sõnas Ehte, kes on laeva kohapealne vastuvõtja ja teeninduse korraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles