JUHTKIRI Õitsegu demokraatia tuhat lille!

Saarte Hääl
Copy
Riigikogu esimees Jüri Ratas.
Riigikogu esimees Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi

See lause on võetud Keskerakonna 11 aasta tagusest pressiteatest, kus Tallinna linnavolikogu liikmed ülistasid Edgar Savisaart. Pressiteade pakatab emotsionaalsusest, meenutades stiililt eelmise riigikorra aegseid sõnavõtte.

Eile saadeti lehetoimetusse kahe Saaremaa vallavolikogu liikme pressiteated, mis meenutavad pea üks-ühele 11 aasta tagust stiili. Enn Eesmaa kirjeldab emotsionaalselt, kuidas Jüri Ratas juba noorena sporti tehes valmistus riigimehe raskeks eluks. Tahtmata meenub väike Volodja. Aivar Aru märgib, et ajakirjanikud ei tohi oma üle võlli lugudega võtta riigijuhtidelt julgust pühendada oma aega ja riigi vahendeid pealinnast kaugemal elava rahva hüvanguks. Jällegi meenub sarnases stiilis lause, ehkki siis töötati küll ühe teise ideoloogia hüvanguks.

Kui vahepeal hakkas juba tunduma, et vähemalt igasugune erakonna juhi valehäbita ülistamine ja kultus on Eesti poliitilisest kultuurist taandunud, siis on see olnud vaid näiline. Vanad head ajad on tagasi. Tekib vaid küsimus ülistajatele: kas teil endil ebamugav ei ole?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles