Kortermajad peavad kõrgemad korrused numbritega tähistama

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
SAAB TEHTUD: Tehnika 3 ühistu juhi Tiit Rettau sõnul seisavad majaelanikud kogu aeg hea selle eest, et hoones oleks järgitud kõiki tuleohutusnõudeid.
SAAB TEHTUD: Tehnika 3 ühistu juhi Tiit Rettau sõnul seisavad majaelanikud kogu aeg hea selle eest, et hoones oleks järgitud kõiki tuleohutusnõudeid. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Märtsis jõustunud siseministri määrus nõuab, et lisaks välisustele, vaheustele ja korteriustele tuleb büroohoonetes ja kortermajades alates kolmandast korrusest numbritega tähistada ka korrused.

Nõue on tingitud vajadusest tagada operatiivteenistustele kiire reageerimine kodanike elu, tervise ja vara kaitseks ajakriitilistes situatsioonides. Näiteks et korteritulekahju korral oleks naabritel võimalik kiiresti välja selgitada probleemne korter ja edastada info häirekeskusele ning seeläbi suudaksid päästjad, kiirabi ja politsei abivajajani jõuda aega kaotamata.

“Et suurematest hoonetest oleks selgem pilt,” kommenteeris Saaremaa päästepiirkonna juhataja Margus Lindmäe. Samas ei mäleta ta oma pikast tööpraktikast, et päästjad oleks Saaremaal õnnetuspaika kiirustades korrusega eksinud. “Teise korruse tulekahju võib küll kolmandale ja neljandale ronida, kui ta mingid läbipääsud leiab, aga korrused ei ole meil veel sassi läinud,” kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles