SAARLANE ⟩ Kristel Lõuk teeb Eestit suuremaks

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
VÕRDNE: Eesti on ÜRO julgeolekunõukogus suurte riikidega võrdne, kinnitab Kristel Lõuk.
VÕRDNE: Eesti on ÜRO julgeolekunõukogus suurte riikidega võrdne, kinnitab Kristel Lõuk. Foto: Liisa Toots / Eesti Välisministeerium

Juuni 2019. Eesti meediasse jõuab emotsionaalne foto New Yorgist, kus president Kersti Kaljulaid rõõmust käed taeva poole tõstab. Eesti on saanud ÜRO julgeolekunõukogu liikmeks. Presidendist sammuke tagapool rõõmustab tagasihoidlikul moel üks naisterahvas sinises – saarlane Kristel Lõuk, kes nüüd sealsamas Eesti asja ajab.

New Yorgis on varane ennelõuna. Kristeli kodukontoris on taustaks hele sein, laual ÜRO ja Eesti lipp. Sarnaselt pisikese külakooliga töötab ka üle maailma mõjukas organisatsioon distantsilt. Tõsi, masinavärk tahaks ikkagi oma konservatiivses rütmis edasi tiksuda ning kaugtöö oli eelmisel aastal raske käivituma. Pandeemia on samas tõestanud, et ka ÜRO-taoline koloss peab siiski olema paindlik. Nüüd, kus New Yorgi linn hakkab avanema ja ÜRO peaassamblee kohtumised toimuvad füüsiliselt, küll vähendatud koosseisus, on lootust, et julgeolekunõukogu saab peatselt kohtuda hobuserauakujulise laua taga.

"Tavalistes tingimustes poleks selline virtuaalne töökorraldus kõne allagi tulnud," arvab ÜRO Eesti esinduses töötav Kristel, kelle tööks on meie poliitika koordineerimine julgeolekunõukogus, kuhu Eesti 2020–2021 kuulub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles