Kuunar Hoppet annab suvel merekogemuse sadadele lastele

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kuunari Hoppet kipper Pekka Rooväli on lastele merereise korraldanud juba mitu aastat, kuid sel suvel võetakse merehariduse andmine ette juba kindla plaani järgi.
Kuunari Hoppet kipper Pekka Rooväli on lastele merereise korraldanud juba mitu aastat, kuid sel suvel võetakse merehariduse andmine ette juba kindla plaani järgi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Projekti “Siniharidus purjede all“ raames saab umbes 700 Kuressaare gümnaasiumi ja Valjala põhikooli õpilast sel suvel kuunari Hoppet pardal teadmisi merendusest ja merekultuurist.

Juba 24. maist algavad õppepäevad, mis kestavad kuni augusti lõpuni või isegi septembri alguseni. Põhiosa sõite plaanitakse teha enne jaanipäeva. Mereõpet saavad kõik kooliastmed 1.–12. klassini, õppekavad on poolepäevased ja ühepäevased, lisaks toimuvad kolme ööpäeva pikkused laevalaagrid Lääne-Eesti saarestikus.

Vanusegrupile sobivalt õpetatakse mereturvalisust, põhiteadmisi laevasõidust, enesepäästevõtteid ja seda, kuidas merel käituda. Töötubades õpivad noored navigeerimist, sõlmede tegemist, meeskonnatööd, merekaartide lugemist ja purjede käsitsemist, aga ka laevatoidu valmistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles