Politseinädal ⟩ Napsune poisslaps ei püsinud kuidagi kodus

Saarte Hääl
Copy
Kelmid tabati politseioperatsiooni käigus Jõhvi pangakontori juures. Foto on illustratiivne.
Kelmid tabati politseioperatsiooni käigus Jõhvi pangakontori juures. Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Ööl vastu laupäeva oli politseil Kuressaares tükk tegemist alaealise noormehega, kes oli end vinti võtnud ega tahtnud kuidagi kodus püsida.

Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar ütles, et patrullidel oli laupäeva õhtul ja ööl vastu pühapäeva tegemist noortega, kes Kuressaare lossihoovis aega veetsid. Paraku oli seal ka üks purjakil alaealine, kelle politsei lapsevanemale üle andis.

“Kahjuks sellega asi ei piirdunud, sest sama lapsevanemale üleantud noormeest kohtas patrull sama seltskonnaga koos kella poole kahe ajal öösel Lossi tänaval,” märkis Antsaar.

Alkoholi tarvitanud alaealine anti uuesti üle lapsevanemale.

Mõni aeg hiljem suundus politsei teist korda lossihoovi tagasi, kuhu oli noori juurde tulnud, nende hulgas mitmeid alkoholi tarvitanud alaealisi.

Nendega tegeledes märkas politseipatrull kolmandat korda sama noormeest, kes oli kaks korda vanemale üle antud, kuid tulnud uuesti linna peale sõpru otsima.

“Noormees tuli tema ohutuse ja tervise kaitseks sellel ööl kainenema toimetada,” sõnas politseijuht.

Kust ja kuidas noored alkoholi said ja kas neid kallutati täisealiste poolt alkoholi tarbima, selgitab alustatud menetlus.

Möödunud nädalal kutsuti politsei appi 51 juhtumi lahendamiseks, millest 11 olid seotud avaliku korra rikkumistega. Kainenema viidi lisaks alaealisele noormehele üks naine.

Kuritegude uurimiseks alustati viit kriminaalmenetlust, millest neli on vägivald omavahel tuttavate inimeste vahel.

Üks kriminaalmenetlus algatati varem korduvalt karistatud 64-aastase mehe toimepandud pisivarguste tõttu. Mees virutas kauplustest alkoholi kokku 143 euro väärtuses.

Alkohol kahjustab alaealise tervist

Täisealised võiksid alaealistega koos lõbusalt aega veetes esmalt mõelda sellele, et alkoholi alaealisele kättesaadavaks tegemisel võivad olla traagilised tagajärjed. Kutsun ka suveürituste korraldajaid vastutustundlikult käituma ja mõtlema, kas kogupereüritustel või alaealistele mõeldud üritustel, kus on ka täiskasvanuid, on alkoholi müük eetiline ja millise signaali me sellega oma lastele anname.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles