Aabitsanäitus Tagavere seltsimajas

Copy
Karuaabits meeldib kõigile: nii neile, kes veel lugeda ei oska, kui ka neile, kel see käpas nagu Oskaril.
Karuaabits meeldib kõigile: nii neile, kes veel lugeda ei oska, kui ka neile, kel see käpas nagu Oskaril. Foto: Ain Liiva

5. juunil kell 12 avatakse Tagavere seltsimajas vahva aabitsanäitus.

Mis on aabits, teavad peaaegu kõik inimesed. Kuid mälestused ja pildid, mis meil selle sõnaga seostuvad, on igaühel omad. Milline oli aabits meie emade, meie endi ja meie laste kooliajal, on vägagi erinev.

Just asjaolu, et aabits on saja näoga raamat, tekitaski mõtte koostada saadaolevatest aabitsatest näitus, mis lisaks erinevate põlvkondade aabitsatega tutvumisele annaks võimaluse vaadelda ka samade aabitsate muutumist ajas, kõrvutades erinevaid kordustrükke.

Avamisüritusel antakse lühike ülevaade aabitsa loost ja viiteid, millele väljapanekuga tutvumisel tähelepanu pöörata. Nostalgiat ja avastamisrõõmu jätkub igale vanusele.

Külaseltsi Tagavere Optimistid liikme Riina Salu mõttest alguse saanud näituse pani kokku Tagavere raamatukogu juhataja Liina Torri. Vaadata saab nii Saare maakonna keskraamatukogu kogus leiduvaid kui ka Tagavere piirkonna elanike poolt näitusele toodud aabitsaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles