Kohalikud on oodatud Suure väina püsiühenduse projektis kaasa rääkima (1)

Kristina Õun
, Reporter
Copy
VARIANDID: Kaks silda ja tunnel.
VARIANDID: Kaks silda ja tunnel. Foto: Saarte Hääl

Suure väina püsiühenduse planeeringu ja mõjude hindamise ettevalmistus on jõudnud kohalike kogukondade kaasamise faasi. Esimesed projekti mõju uuringute lähteülesanded valmivad juba sel suvel.

“Oleme hetkel Suure väina püsiühenduse kavandamisega algusjärgus ning kaardistame tähelepanu vajavaid teemasid ja elanike peamisi murekohti. Praegu kohalike elanike vaatest silmatorkavamaid teemasid esile kerkinud ei ole. Varem tehtud uuringute ja analüüside pinnalt on aga suurimaks murekohaks olnud mõju Natura 2000 aladele,” ütles Suure väina püsiühenduse planeeringu konsultant Anni Konsap.

“Hetkel käiv töö planeeringu ja mõjude hindamise lähteseisukohtadega peab muu hulgas andma vastuse ka küsimusele, kuidas neile aladele edasise protsessi käigus läheneda. Suurim prioriteet on kohalike kogukondadega kontakti hoidmine, et kõik, keda püsiühenduse projekt võiks mõjutada, saaksid vajaliku info kätte ja protsessis kaasa rääkida.”

Lisaks on tööprotsessi kaasatud kohalikud liidud, omavalitsused ja kolmanda sektori organisatsioonid, kellega on senine koostöö olnud igati meeldiv, lisas Konsap.

Mais esitasid rohkem kui 20 eksperti oma nägemuse selle kohta, mida tuleks seoses püsiühenduse võimaliku loomisega täiendavalt uurida ja analüüsida. “Suvel valmivad esimesed lähteülesanded, mida avalikult tutvustame, ning neist tulenevalt saame planeerida kogu edasist tööd. Liigume töödega kiiresti, kuid seejuures soovime kuulda kohalike inimeste ettepanekuid, kelle jaoks eelkõige oleme loonud võimaluse kaasarääkimiseks,” märkis rahandusministeeriumi riigi eriplaneeringute nõunik Siim Orav.

8. juunile on plaanitud Suure väina püsiühenduse avalikud arutelud: päeva esimeses pooles Muhus Kuivastus ja Võikülas ning sama päeva pealelõunal Virtsus. Kohtumisel tutvustatakse võimalikke trassialternatiivide asukohti maismaal ja vaadatakse need kohapeal üle ning kuulatakse seoses kavandatava püsiühendusega kohalike inimeste ettepanekuid ja vastatakse küsimustele. Täpsema info ürituse kellaaegade kohta leiab omavalitsuste kodulehtedelt ja portaalist püsiühendus.ee.

Projektiga seotud teabe hõlpsamaks jälgimiseks loodud portaali püsiühendus.ee veebilehelt leiab edaspidi ka kõik projektiga seotud avalikud dokumendid, uuringud, eksperthinnangud ja uudised.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles