Titerannas merevesi juba 23 kraadi

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
HOIAVAD SILMA PEAL: Rannavalve töötajad Hendrik Hein (vasakul) ja Karel-Mattias Kolli seisavad hea selle eest, et suvemõnude nautijail oleks rannas turvaline.
HOIAVAD SILMA PEAL: Rannavalve töötajad Hendrik Hein (vasakul) ja Karel-Mattias Kolli seisavad hea selle eest, et suvemõnude nautijail oleks rannas turvaline. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare ainsas supelrannas tõusis veetemperatuur pühapäeval 23 soojakraadini, eile keskpäeval mõõdeti veetemperatuuriks 21 kraadi.

G4S rannavalve töötaja Hendrik Hein ütles, et veesooja mõõdetakse kolm korda päevas ja põhja lähedalt. Titerannas läheb vesi üsna kiiresti soojaks ning praegu soodustab seda ka madal veeseis.

Rannas võib näha huvitavat vaatepilti, kuidas muidu ujumisala piiri tähistavad poid on mere taganemise tõttu sisuliselt rannaliival kuival. Ujumas käinud Heino ütles, et vesi on tema jaoks juba liiga soe. Pole ka ime, sest Heino on oma sõnul talisupleja, kes proovis möödunud talvel esmakordselt aastaringi ujumas käia.

Hendrik Heina sõnul on rannavalve tööl iga päev kl 11–20. Rannas olijatel hoitakse silm peal ning tagatakse, et ei oleks näiteks alkoholi või klaastaaraga rannas ringiliikumist.

Temperatuurid Titerannas
Temperatuurid Titerannas Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles