Kaitseliit paneb Leisi parkmetsa enampakkumisele (1)

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Kooliõpetaja Irja Truumaa võitlemas Leisi aleviku parkmetsa säilimise eest.
Kooliõpetaja Irja Truumaa võitlemas Leisi aleviku parkmetsa säilimise eest. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

8000-eurose alghinnaga läheb enampakkumisele Kaitseliidule kuuluv kinnistu Leisis, mille kohalikud elanikud palusid vallal endale osta.

"Kohalik omavalitsus oma ülesannete täitmiseks seda maatükki ei vaja ja pigem püüame vabaneda sarnastest maatükkidest, mis on kunagi valla omandisse tulnud," ütles Saaremaa abivallavanem Jüri Linde.

Major Tanel Rütman Kaitseliidu strateegilise kommunikatsiooni osakonnast selgitas, et Kaitseliidu põhiülesannete hulka ei kuulu perspektiivitu ja kasutuseta kinnisvara haldamine.

"Kuna kinnistul meie tegevuste toetamiseks väärtust ei ole, on otstarbekas see võõrandada ja selle eest laekuvaid vahendeid kasutada oma põhitegevuse toetuseks. Eriti tänasel ajal, kui kärped puudutavad ka Kaitseliidu eelarvet," märkis Rütman.

Pargi kinnistu Leisi alevikus on 2,3489 hektari suurune vääriselupaik ligi 200-aastaste mändidega. Müügiplaani vastu kogus parkmetsa piirinaaber Irja Truumaa eelmisel kevadel internetileheküljel Petitsioon.ee 360 allkirja, mille tulemusel palus vallavalitsus Kaitseliidul oksjoni peatada.

Seejärel pakkus Kaitseliit Leisi kinnistut, kuid ka Leisi alevikus asuvat Väljaku ja Pöide külas asuvat Malevamäe kinnistut vallavalitsusele turuhinnaga müüa. Tänavu märtsis teatas vallavalitsus Kaitseliidule, et on huvitatud Väljaku ja Malevamäe kinnistust.

"Nende kohta otsustati, et valla huvi korral (ja mida too on kinnitanud) võõrandatakse need otsustuskorras vallavalitsusele," kinnitas major Rütman Saarte Häälele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles