Vätta külade selts: maaomanik sulges pääsu ainsasse supluskohta

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
ERATEE? Rannamäe kinnistu omanike Ivo ja Halliki Väli sõnul sai märk paigaldatud aastaid tagasi kokkuleppel ja koostöös teiste eratee omanikega. 
“Selle põhjuseks oli teel kihutamine, tolm ja tee olukorra halvenemine,” 
selgitasid maaomanikud.
ERATEE? Rannamäe kinnistu omanike Ivo ja Halliki Väli sõnul sai märk paigaldatud aastaid tagasi kokkuleppel ja koostöös teiste eratee omanikega. “Selle põhjuseks oli teel kihutamine, tolm ja tee olukorra halvenemine,” selgitasid maaomanikud. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vätta Külade Seltsi sõnul on kinnistu valdajad sulgenud pääsu Vätta poolsaare ainsasse ujumiskohta, maaomanike väitel aga on nad randa hooldanud just selleks, et inimesed seal aega veeta saaksid.

“Maaomanik ei saa väita, et ta ei takista pääsu vee äärde, kui ta on pannud teele sissesõidukeelu märgi ning istutanud randa mineku koha ette heki,” leiab seltsi juhatuse liige Kersti Truverk.

Vätta külade seltsi juhatus saatis Saaremaa vallavalitsusele pöördumise murega, et kohalikud elanikud ega suvitajad ei pääse enam rannamõnusid nautima.

“Kolmelt poolt merega piiratud poolsaar on pea igalt poolt inimeste jaoks kinni pandud,” kirjutavad seltsi juhatuse liikmed Kersti Truverk, Silver Varendi ja Aneta Liik. “Kas siis karjatatakse loomi ja rand on piiratud elektrikarjusega või siis on kohalik elanik rannale pääsu üle oma maa täiesti kinni pannud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles